WallStreetBets sätter dit Hedgefonderna

2021-02-01 

Redditen WallStreetBets har gjort stora rubriker världen över när miljoner småsparare har satsat emot blankande Hedgefonder.

Om du följt aktiemarknaden på senaste tiden kan du knappast ha undgått att läsa om WallStreetBets och kampen mot Hedgefonderna. En del gör det för att försöka tjäna stora pengar och andra drivs av en ideologi att sätta dit blankande Hedgefonder.

Flera aktier handlas just nu men det är aktien GameStop (GME) som är i fokus då den i nuvarande stund stigit från ca 76 USD till 325 USD per aktie på under en vecka.

Hur fungerar det?

Att investera i aktier gör du normalt för att du tror att en aktie skall stiga i värde. Blankning är precis tvärt om och innebär att en Hedgefond satsar på att aktien skall sjunka. Denna form av handel är omdiskuterad och ogillas av många.

Därför satsar småspararna emot Hedgefonderna så att de blir förlorarna och får betala ut miljarder dollar i storförluster.

När du handlar aktien och Hedgefondens så kallade option löper ut måste de betala tillbaka summorna till aktieägarna.

Hur tar jag del av denna utveckling?

För att kunna satsa pengar på denna uppgång behöver du ett aktiekonto hos en aktiemäklare. Exempelvis Avanza.

Att öppna konto går snabbt och smidigt med Mobilt BankID.

Tänk på att aktiehandel medför risk och du kan förlora hela ditt insatta kapital. Satsa aldrig pengar som du inte har råd att förlora.

Förr eller senare kommer aktien krascha och normaliseras. Sälj i tid och inkassera vinsten innan det är försent.

Av Johan Andersson
Innehållsredaktör
Johan har flerårig erfarenhet av att bevaka lånbranschen. Han har ett stort intresse för privatekonomi, investerar och bevakar dagligen aktier och fonder. För Johan är det en självklarhet att hjälpa andra att bli ekonomiskt oberoende och ha mer pengar över i plånboken.
Jämför lån nu

Hur mycket vill du låna?

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram