Låneförmedlare

Jämför Sveriges låneförmedlare med vår enkla jämförelsetjänst.

Pengy gör det enkelt att hitta den bästa låneförmedlaren på marknaden med vår jämförelse.

I vår jämförelse nedan kan du se skillnaden på samtliga låneförmedlare så att du enkelt kan ansöka hos den som passar dig bäst. Justera lånbeloppet till det belopp du behöver. Klicka i om du har betalningsanmärkningar så att du får upp rätt låneförmedlare som kan hjälpa dig.

Vad är en låneförmedlare?

När du skall ansöka om ett privatlån kan det löna sig att ansöka hos en låneförmedlare.

En låneförmedlare samarbetar med flera banker och din ansökan blir behandlad hos flera långivare bjuder på din ansökan som en auktion. Du får sedan flertalet erbjudanden att välja mellan där du enkelt kan välja det bästa lånerbjudandet.

Fördelar med en låneförmedlare

Det finns flera fördelar med att ansöka hos en låneförmedlare istället för att gå direkt till en bank.

  • Endast en kreditupplysning hos UC registreras
  • Erbjudanden från många långivare med endast en ansökan
  • Långivare konkurrerar om din ansökan
  • Du behöver inte pruta och förhandla
  • Kostnadsfritt - låneförmedlaren får provision av den långivare du väljer
  • Ej bindande ansökan - du behöver inte välja ett erbjudande om du inte är nöjd
  • Snabbt och enkelt
  • Sänk dina månadskostnader

Fördelarna med låneförmedlare är många. Just därför finns det många låneförmedlare på marknaden idag. Den största skillnaden mellan låneförmedlarna är hur många banker de samarbetar med. En del har också extraavgifter i form av uppläggingsavgifter.

Hur fungerar en låneförmedlare?

En låneförmedlare är ett bra alternativ om du vill ha flera anbud på ditt lån från många olika långivare.

När du ansöker hos en låneförmedlare skickas din ansökan till flera långivare som konkurrerar om din ansökan. Det gör att du kan få bättre villkor och lägre räntor än om du gick direkt till din bank.

En stor fördel är också att det endast tas en kreditupplysning via UC. Om du ansöker separat hos flera långivare kan det påverka din kreditvärdighet negativt om du har flera kreditupplysningar från olika banker.

Du kan på så vis enkelt jämföra räntor och villkor på anbuden som kommer in och välja det du tycker är bäst.

Kostar det något?

Nej, en ansökan hos en låneförmedlare är kostnadsfritt.

Låneförmedlaren samarbetar med bankerna och får ersättning från den långivare du väljer att teckna avtal med.

Varför skall jag använda en låneförmedlare?

Det finns väldigt många fördelar med en låneförmedlare än att gå direkt till din bank. Här listar vi några av anledningarna till varför en låneförmedlare är bättre än att gå direkt till banken.

En ansökan - många långivare

En ansökan är enkel och du behöver bara gör den en gång. Din ansökan skickas vidare och du väntar därefter på att anbud på ditt lån kommer in.

Endast en kreditupplysning

Tack vare samarbetet med bankerna och ett unikt upplägg med kreditupplysningsbolaget UC gör det endast en kreditupplysning. Långivarna kan ta del av samma kreditupplysning vilket gör att det inte sänker din kreditvärdighet.

Långivare konkurrerar om din ansökan

Eftersom låneförmedlare samarbetar med över 30 långivare blir det många som konkurrerar om din ansökan och försöker få dig att teckna lån hos dem. Det gynnar dig då du inte behöver pruta och förhandla med en långivare.

Snabbt och enkelt

En ansökan tar inte med än någon minut. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret på låneförmedlarens webbplats och invänta anbud.

Kostnadsfritt

Det kostar ingenting eftersom låneförmedlaren endast får ersättning från långivaren om du väljer deras erbjudande.

Ej bindande ansökan

Om du inte är nöjd med de erbjudanden du fått behöver du inte teckna lån via låneförmedlaren. Det är därmed helt riskfritt att ansöka!

Vanliga frågor och svar

Låna trots betalningsanmärkning

Låna trots betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning kan det vara mycket svårare att teckna ett lån om du går till din bank.

Många låneförmedlare kan dock hjälpa dig att låna trots betalningsanmärkningar då de är specialiserade på låneförmedling. Om du har en betalningsanmärkning är det bättre att använda en låneförmedlare.

Omförhandla lån

En låneförmedlare kan hjälpa dig omförhandla dina lån och krediter.

Om du har flera olika lån och krediter sedan tidigare, kan du omförhandla dessa till ett samlingslån. Då slår man ihop flera olika smålån och krediter till ett stort lån. Du kan på det sättet sänka månadskostnaden på dyra lån.

Många använder låneförmedlare just för att omförhandla sina dyra lån och krediter och få bättre villkor.

Slipp det tråkiga jobbet

Det är tråkigt att omförhandla lån och prata med banken. Därför är en låneförmedlare perfekt då de gör jobbet åt dig. Det är snabbt och enkelt och du slipper pruta och föra en dialog, ta med massvis med dokument och rättfärdiga varför du vill låna.

Låna till vad som helst

När du ansöker om lån hos en låneförmedlare handlar det om ett så kallat privatlån, eller lån utan säkerhet. En del låneförmedlare tillhandahåller även bolån, men det gör inte alla.

När du ansöker om ett privatlån kan du låna till vad som helst. Kanske en ny bil, renovering, nya vitvaror eller en resa? Valet är ditt.

Lån utan säkerhet

Vad menas med lån utan säkerhet?

När du ansöker om exempelvis ett bolån, sätter du fastigheten som säkerhet. Om du inte har möjlighet att betala ditt lån kan banken ta fastigheten och sälja den. Samma sak gäller ett billån där bilen är säkerheten.

Ett annat exempel är om du går till en pantbank och belånar dina smycken eller klockor. Då lämnar du dina egendomar som säkerhet för att få låna pengar.

Ett lån utan säkerhet är alltså ett lån där du inte behöver lämna en säkerhet i utbyte för att få pengar. Enda kravet är att du betalar tillbaka lånet, annars kan du riskera inkasso och en betalningsanmärkning.

Samlingslån

Om du har dyra lån och krediter hos flera olika långivare kan du ansöka om ett samlingslån. Då kan låneförmedlaren hjälpa dig att göra många dyra smålån till ett lån. På detta sättet kan du samla lån och sänka din månadskostnad.

Medsökande

När du ansöker om större belopp kan du behöva ha en medsökande. Det beror helt på din ekonomi. De flesta låneförmedlarna godkänner medsökande när du ansöker om privatlån och även bolån.

En medsökande ökar dina chanser att få bättre lånvillkor. Men tänk på att båda blir ansvariga för lånet.

Hur mycket vill du låna?

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram