Snabblån

Jämför Sveriges bästa snabblån

Jämför alla snabblån i vår lånejämförelse innan du lånar pengar.

Pengy samlar alla de bästa snabblånen så att du snabbt och enkelt kan jämföra kostnader och hitta rätt snabblån efter dina behov.

I vår jämförelse kan du snabbt och enkelt filtrera fram den typ av snabblån du behöver.

Välj summa och kryssa i om du har betalningsanmärkningar för att få fram rätt långivare.

Om du letar efter ett lån utan UC kan du även kryssa i det valet.

Vad är ett snabblån och hur fungerar det? Längst ner på sidan går vi igenom allt du behöver veta om snabblån. Läs vidare!

Alla snabblån

Ange ditt önskade lånebelopp och villkor nedan för att hitta det bästa snabblånet.

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är som det låter, ett lån du kan få snabbt. Kännetecknen för ett snabblån är en enkel och snabb ansökan med snabb utbetalning, oftast inom 15 minuter.

Snabblånen har funnits på marknaden sedan 2006 i Sverige, mer känt som smslån. Ett snabblån är för personer som behöver pengar utbetalt snabbt för att täcka oförutsedda utgifter. Exempelvis om du behöver laga bilen, köpa ny diskmaskin eller tvättmaskin. Anledningarna kan vara många men om du behöver pengar snabbt är snabblån den enklaste lösningen.

Snabblån har även andra namn som sms lån och mikrolån men dessa lån är samma sak. Dock är det ovanligt att låna via SMS idag och namnet smslån får mindre betydelse med tiden.

Kontokredit

Dagens snabblån har utvecklats sedan dem introducerades på marknaden från att enbart vara snabblån med höga räntor som betalades ut till bankkontot till att istället bli allt vanligare som en kontokredit liknande ett kreditkort.

En kontokredit innebär att du ansöker om en kreditgräns, precis som ett kreditkort. När du blivit beviljad väljer du hur mycket du vill låna upp till din maxgräns. Sedan betalas beloppet ut på ditt bankkonto.

Behöver du låna mer pengar kan du öka lånebeloppet. Du betalar sedan avgifter i form av månadsränta på det belånade beloppet, inte din kreditgräns.

Du väljer själv hur mycket du vill betala tillbaka varje månad. Dock har de flesta snabblån ett minimibelopp du alltid måste betala tillbaka. Du väljer dock själv hur stort belopp utöver denna summa du vill betala tillbaka varje månad, i de fall du inte har tillräckligt med pengar att betala tillbaka hela krediten.

Hur fungerar snabblån?

Hur fungerar snabblån?

För att ansöka om ett snabblån, använd vår jämförelse och hitta det bästa snabblånet för ditt behov. Alla snabblån har olika avgifter i form av räntor, uppläggningsavgifter, aviavgifter och uttagsavgifter. Det är viktigt att du kontrollerar alla dessa innan du lånar.

När du hittat ett bra snabblån klickar du på "Ansök" och vi slussar dig vidare till långivarens webbplats.

Där slutför du sedan ansökan med att fylla i dina personuppgifter och eventuellt identifiera dig med BankID om långivaren stödjer detta.

Ansökan brukar gå snabbt, och efter godkännande kan du välja vilket belopp du vill ha utbetalt på ditt bankkonto.

Tas det en kreditupplysning?

Många är oroliga när de ansöker om lån att det tas en kreditupplysning hos UC, som sedan syns när de skall ansöka om större lån. Som exempelvis privatlån eller bolån.

De flesta snabblån tar inte en kreditupplysning via UC, utan använder andra kreditupplysningsbolag. När en UC inte används kommer den inte att synas i din kreditupplysningshistorik och den kommer heller inte att påverka din kreditvärdighet negativt i framtiden.

Vilka snabblån som tar kreditupplysning och inte via UC kan du enkelt se i vår jämförelse.

Vad är snabblån utan UC?

Du kanske stött på termen "snabblån utan UC". Vilket helt enkelt innebär att en kreditupplysning inte görs hos kreditupplysningsbolaget UC, och din ansökan registreras därmed inte i deras kreditupplysningsregister.

Istället används alternativa kreditupplysningsbolag som exempelvis Bisnode och Creditsafe.

Att tänka på om snabblån

En del saker kan vara bra att tänka på när du ansöker om snabblån.

  • Se till att ha pengar till att betala tillbaka lånet inom löptiden för att undvika förseningsavgifter
  • Granska samtliga avgifter för snabblånet
  • Kontrollera om snabblånet använder UC eller inte, om detta påverkar din kreditvärdighet
  • Låna inte mer än du behöver. Pengarna måste alltid betalas tillbaka och ju mer du lånar desto högre blir kostnaden.
  • Använd snabblån för oförutsedda utgifter, inte till att köpa prylar och annat som inte är livsnödvändigt
Vad är effektiv ränta?

Vad är effektiv ränta?

Effektiv ränta kan vara ett krångligt begrepp. Formeln för uträkningen är definitivt krånglig. Därför har vi gjort jobbet åt dig.

I alla våra snabblån hittar du den effektiva räntan.

Den effektiva räntan hjälper konsumenter att jämföra olika lån med varandra genom att kombinera alla avgifter så som ränta, uppläggningsavgift och aviavgift för att få den totala kostnaden på lånet.

En del lån kan verka billiga pga låg ränta men har höga startavgifter.

Använd den effektiva räntan som en vägledning till att hitta det billigaste snabblånet.

Går alla långivare att lita på?

Hos Pengy kan du säkra dig om att alla långivare som finns i våra jämförelser är etablerade och seriösa aktörer.

Akta dig för långivare som har oseriösa villkor, skyhöga kostnader och t.o.m ibland endast agerar front för identitetsstölder.

Det har tidigare förekommit och förekommer falska lånesajter och bedragare som stjäl din identitet eller ber dig att skicka pengar för att låna pengar.

Vanliga frågor och svar

Risker med snabblån

Det finns risker med att låna pengar och det måste du vara medveten om. Har du inte möjlighet att betala tillbaka lånet kan du åka på extra avgifter. Det kan t.o.m bli så att långivaren skickar din skuld till Kronofogden och du riskerar att få en betalningsanmärkning.

Se därför till att inte låna till annat än nödvändigheter och att du alltid kan betala tillbaka lånet så snabbt som möjligt.

Ett lån löser inte dina ekonomiska problem och är endast till för att täcka oväntade utgifter.

Snabblån trots betalningsanmärkningar

Om du har betalningsanmärkningar går det fortfarande att hitta snabblån som lånar ut till dig.

Urvalet av snabblån blir dock snabbt begränsat med betalningsanmärkningar.

I vår jämförelse kan du klicka i filtret för att enbart visa snabblån med betalningsanmärkningar så att du inte ansöker i onödan hos en långivare som inte godkänner anmärkningar.

Även om långivaren godkänner betalningsanmärkningar betyder det inte att din ansökan är garanterad. Varje långivare har olika kreditmodeller och tittar på vilken typ av betalningsanmärkningar, hur gamla de är och till vilka belopp. Har du fortfarande att aktivt skuldsaldo hos Kronofogden är det ännu svårare att bli beviljad ett snabblån.

En betalningsanmärkningar ligger kvar i 3 år från registreringsdatum.

Låna mer pengar än maxbeloppet

Behöver du låna mer pengar än vad som finns i maxbeloppet i vår jämförelse för snabblån?

Då behöver du ansöka om ett privatlån istället. I vår jämförelse för privatlån kan du hitta Sveriges största långivare.

Ett privatlån har en längre löptid men kräver oftast en annan typ av kreditbedömning och en kreditupplysning hos UC.

Hur mycket vill du låna?

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram