Klara Lån

Läs vår recension av Klara Lån nedan innan du ansöker om ett lån. Pengy har granskat företaget och guidar dig med allting du behöver veta.

Om Klara Lån

Klara Lån är en låneförmedlare som förmedlar främst lån till lägre belopp i form av snabblån / sms lån.

Om man jämför Klara Lån med andra låneförmedlare, kan du hos Klara Lån ansöka om ett lån utan UC samt till belopp så låga som 1000 kr. Majoriteten av låneförmedlare i Sverige använder sig av UC för samtliga ansökningar och har lägst lånebelopp på 5000 kr. Behöver du låna 1000 kr är Klara Lån ett utmärkt alternativ.

Klara Lån grundandes 2015 och står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär att de måste rätta sig efter Finansinspektionens regler och de lagar som gäller för kreditgivning i Sverige.

Varför skall jag använda Klara Lån eller en låneförmedlare?

Fördelen med att använda en låneförmedlare är många. Några av dessa är:

  • Endast en kreditupplysning hos UC registreras
  • Erbjudanden från många långivare med endast en ansökan
  • Långivare konkurrerar om din ansökan
  • Du behöver inte pruta och förhandla
  • Kostnadsfritt - låneförmedlaren får provision av den långivare du väljer
  • Ej bindande ansökan - du behöver inte välja ett erbjudande om du inte är nöjd
  • Snabbt och enkelt
  • Sänk dina månadskostnader

Klara Lån mot andra låneförmedlare

Fördelen med Klara Lån är att du kan ansöka om lån utan UC till lägre belopp än hos andra låneförmedlare. Istället för en kreditupplysning hos UC används andra kreditupplysningsbolag. Exempel på dessa är Bisnode och Creditsafe. Dessa kreditupplysningsbolag delar inte din kredithistorik med UC eller bankerna och när du ansöker om andra typer av lån som kräver UC syns inte dessa kreditupplysningar i din historik.

Det lägsta beloppet hos Klara Lån är 1000 kr. Till skillnad från andra låneförmedlare som har lägsta belopp på 5000 kr.

När du ansöker om lån på 30 000 kr eller lägre tas ingen kreditupplysning via UC. Ansöker du däremot högre belopp tas kreditupplysningen via UC och den kommer därmed registreras i din kredithistorik.

Lån trots betalningsanmärkningar

Har du en betalningsanmärkning behöver det inte vara ett hinder från att få lån. Varje långivare som är ansluten till Klara Lån gör en individuell bedömning baserat på din ekonomiska situation. Om du får avslag hos en långivare kan en annan godkänna din ansökan.

Gratis att ansöka och utan krav

När du ansöker om ett lån hos Klara Lån kostar ansökningen ingenting. Det är även kravlöst och du behöver inte välja ett erbjudande om du inte tycker någon är bra.

Det är därmed helt riskfritt att ansöka!

Slutsats

Klara Lån är en bra låneförmedlare om du behöver låna lägre belopp och ansöka om lån utan UC. Företaget är Svenskt och under tillsyn av Finansinspektionen vilket säkerställer att det är ett seriöst företag bakom.

Den största anledningen till att ansöka hos Klara Lån är att du endast med en ansökan får svar från flera långivare där du själv väljer vilken som passar dig bäst. Du kan även ansöka om lån utan UC så att du inte sänker din kreditvärdighet.

Gå till ansökan

Öppettider

Kontaktuppgifter

kundservice@klaralan.se
Gå till hemsida
Klara Lån Sverige AB
BOX 5370
102 49 Stockholm
Sverige
Organisationsnummer: 559011-1190
Svenskt företag
Registrerat hos Finansinspektionen
Jämför med andra långivare
Gå till ansökan

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram