Ferratum

Pengy har granskat Ferratum. Du kan läsa hela vår recension och information nedan innan du ansöker om ett lån.

Om Ferratum

Ferratum är en av världens största långivare inom snabblån / smslån / mikrolån och är etablerad i många länder världen över.

Ferratum grundades 2005 i Helsingfors, Finland och har därefter etablerat sig i över 25 länder i Europa, Afrika, Sydamerika, Nordamerika samt Asien. Det är en imponerande täckning av länder och gör Ferratum till en av världens största långivare inom snabblån.

Deras snabblån går att få i hela Norden. Några länder som Ferratum i aktiv i är bland annat Sverige, Finland, Norge, Danmark, Frankrike, Nederländerna och Spanien.

Ferratum är noterat på Frankfurtbörsen (FRU) och är idag registrerad som en riktig bank, inte enbart en långivare.

Tjänsten

Snabblånet från Ferratum är en så kallad kontokredit.

Du ansöker om hur mycket du önskar i kreditgräns och väljer sedan hur mycket av den krediten du vill nyttja. Precis som ett kreditkort, fast istället får du direktutbetalning till din bank.

Ferratum är en av långivarna inom snabblån / smslån som har högst beviljandegrad. Då många andra nekar, godkänner Ferratum ansökningen.

Snabblån med betalningsanmärkning

Har du en betalningsanmärkning kan Ferratum vara ett alternativ. De gör en individuell bedömning gällande din ekonomi och beviljar lån även om du har betalningsanmärkningar.

Högre lånebelopp

Ferratum skiljer sig från konkurrenterna då de har det största maxbeloppet där du kan ansöka utan säkerhet eller borgensman.

Tjänsten har heller ingen uppläggningsavgift, som är väldigt vanligt bland andra snabblån.

Direktutbetalning

Hos Ferratum får du snabb direktutbetalning till de stora bankerna på bara några minuter. Eftersom Ferratums avancerade system är automatiserade blir hela 98% av alla med bra kredithistorik godkända och utbetalning sker alla dagar i veckan, inklusive helger.

Låga avgifter inklusive låg effektiv ränta

Ferratum har bland de lägsta avgifterna i branschen med en uppläggningsavgift på 0 kr. Det gör att den effektiva räntan är avsevärt lägre än andra snabblån.

Jämför alltid den effektiva räntan med andra långivare innan du ansöker om ett snabblån för att jämföra den totala kostnaden på lånet.

Lån utan UC

En fördel med Ferratums snabblån är ett lån utan UC. När du ansöker hos Ferratum tas inte en kreditupplysning hos UC som det gör hos banker. Det bidrar till att din kreditvärdighet inte försämras.

Ferratum använder istället alternativa kreditupplysningsbolag som inte rapporterar in din kredithistorik.

När en bank tar en UC på dig syns det ingenstans om du har ett aktivt lån hos Ferratum.

Fördelar

Hög beviljandegrad
Etablerad 2005
Inga fasta avgifter
Flexibel återbetalningstid
Direktutbetalning till alla storbanker
Accepterar betalningsanmärkningar
Lån utan UC
Ingen säkerhet behövs
Helgöppet
Högt maxbelopp

Nackdelar

Ferratum är i särklass det bästa snabblånet på marknaden och det är svårt att hitta något negativt. Det enda negativa vi kan komma på är det faktum att det är ett snabblån med ett begränsat maxbelopp. Om du behöver en större summa pengar måste du ansöka om ett privatlån istället.

Krav på ansökan

  • Lägst 21 år med fast inkomst
  • Folkbokförd i Sverige med svenskt personnummer
  • Inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (gamla betalningsanmärkningar är OK)
  • Inte vara under pågående skuldsanering
  • Identifiera dig via BankID eller din internetbank

Slutsats

Pengy rekommenderar Ferratum om du är i behov av snabba pengar och snabb utbetalning.

Ferratum är våra besökares favorit inom snabblån / smslån.

Ferratum är en seriös och etablerad långivare sedan många år tillbaka. Det är en trygghet att det är en riktig bank bakom.

Gå till ansökan

Öppettider

Måndag09:00-17:00
Tisdag09:00-17:00
Onsdag09:00-17:00
Torsdag09:00-17:00
Fredag09:00-17:00
Lördag11:00-18:00
Söndag11:00-18:00

Kontaktuppgifter

kundtjanst@ferratumbank.se
020-12 30 30
Gå till hemsida
Ferratum Bank p.l.c.
ST Business Centre 120
The Strand Gzira
Malta
Organisationsnummer: C-56251
Registrerat hos Finansinspektionen
Jämför med andra långivare
Gå till ansökan

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram