Så hjälper Pengy dig spara tusenlappar

2020-06-22 

Det är ingen hemlighet att det är dyrt att låna. Räntekostnader och fasta avgifter i form av aviavgifter, uppläggningsavgifter och förseningsavgifter. Ja, det är många avgifter!

Låg ränta med mängder av avgifter gör att lån kan se billiga ut, men när man räknar på återbetalningstiden och alla fasta avgifter kan det billiga lånet bli dyrare.

Skillnaden mellan lån kan vara flera tusenlappar beroende på avgifter. Därför är det viktigt att du jämför innan du lånar!

Vi startade Pengy med målet att hjälpa konsumenter hitta bäst lån och sänka sina lånekostnader.

Så fungerar Pengy

Automatisering

Tack vare dagens moderna teknik kan vi automatisera stora delar av processen.

Pengy samlar dagligen in data från alla långivare, verifierar, analyserar och sparar detta i vår databas för att säkerställa att all information alltid är den senaste.

Det gör att du kan få den absolut bästa jämförelsen på marknaden när du vet att det är den senaste informationen.

Filtrering

Med vår enkla filtreringsfunktion kan du ta fram det bästa lånet för dig. Du kan ange lånebelopp och löptid för att få fram långivare som passar just dina behov.

Har du betalningsanmärkningar kan du filtrera fram alla långivare som tillåter lån med betalningsanmärkning. Då slipper du ansöka och bli nekad hos långivare som inte godkänner anmärkningar.

För mindre lån kanske du inte vill att UC skall ta en kreditupplysning. Detta kan vara problematiskt om du skall ansöka större lån vid ett senare tillfälle. Långivare som inte använder UC registrerar inte din kreditupplysning. Det gör att din bank inte kan se att du ansök om lån till exempelvis en kontokredit. För att undvika lån utan UC kan du välja filtret "Utan UC" och alla lån som använder UC försvinner ur jämförelsen.

Det finstilta

Pengy är noga med att lista alla kostnader för ett lån. Därför kan du se allt du behöver veta under "Mer information". Där hittar du alla avgifter och grundvillkor för lånet.

Effektiv ränta

Vi beräknar den effektiva räntan på samtliga lån, så att du enkelt kan jämföra olika mål mot varandra.

Den effektiva räntan är den ränteberäkning som innehåller alla lånkostnader inklusive räntan och alla fasta avgifter.

Det gör att du enkelt kan jämföra den totala kostnaden på lån med låg ränta men högra avgifter, och ett lån med högre ränta och låga avgifter.

Stort urval

Vårt mål är att samla alla Sveriges lån i en och samma jämförelse, så att du enkelt och snabbt kan hitta rätt lån.

Av Johan Andersson
Innehållsredaktör
Johan har flerårig erfarenhet av att bevaka lånbranschen. Han har ett stort intresse för privatekonomi, investerar och bevakar dagligen aktier och fonder. För Johan är det en självklarhet att hjälpa andra att bli ekonomiskt oberoende och ha mer pengar över i plånboken.
Jämför lån nu

Hur mycket vill du låna?

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram