Ångerrätt på lån och krediter

2020-08-24 

Visste du att när du ansöker om ett lån eller en kredit, har du enligt konsumentkreditlagen 14 dagar ångerrätt?

Konsumentkreditlagen är där för att skydda dig som konsument. Om du ångrar din ansökan eller om du blivit beviljad ett lån har du alltid rätt att ångra lånet och betala tillbaka hela beloppet.

Hur ångrar jag ett lån?

Hör av dig till den långivare du lånat pengar hos antingen via e-post eller telefon.

Du måste betala ränta för dagarna du lånat pengarna, men du skall inte betala uppläggningsavgift eller övriga avgifter. Om du betalat en uppläggningsavgift skall banken betala tillbaka den till dig.

Ångerrätten gäller dock inte bolån.

Läs mer på Hallåkonsument.se för mer information om ångerrätt vid lån.

Av Johan Andersson
Innehållsredaktör
Johan har flerårig erfarenhet av att bevaka lånbranschen. Han har ett stort intresse för privatekonomi, investerar och bevakar dagligen aktier och fonder. För Johan är det en självklarhet att hjälpa andra att bli ekonomiskt oberoende och ha mer pengar över i plånboken.
Jämför lån nu

Hur mycket vill du låna?

Senaste nyheter

Visa alla nyheter

Ekonomitips

Visa alla ekonomitips
Jämför lån nu
Pengy är en kostnadsfri jämförelsetjänst för lån som samlar alla Sveriges långivare i en och samma jämförelse. Pengy är inte en långivare och lånar inte ut pengar. Har du frågor gällande ett lån du ansökt eller blivit godkänd ber vi dig ta kontakt med din långivare. Kontaktuppgifter för respektive långivare kan du hitta på deras webbplatser. Pengy får ersättning från samarbetspartners om du väljer att teckna ett avtal. Vårt mål är att ha en opartisk jämförelse mellan alla aktörer i Sverige så att du som konsument hittar det bästa valet. Dock skall hela sajten betraktas som en annons där Pengy eventuellt kan få ersättning för samarbeten för förmedlade kunder eller inlägg i vår blogg. Tänk på att SMS lån är en högkostnadskredit och att du alltid ser till att ha pengar att betala tillbaka när lånet löper ut. När du använder vår tjänst godkänner du vår integritetspolicy och cookiepolicy. Jämför alltid med Pengy innan du skall låna pengar!
Copyright © Pengy. Alla rättigheter reserverade. Läs fullständiga villkor för användning av tjänsten.
2024-02-14
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram